Zamek Neptun id:16864

Oferta

Dla wszystkich, którzy pragną zawrzeć Związek Małżeński Zamek Neptun jest miejscem jak z marzeń – romantycznym i z klasą. Mamy wieloletnie doświadczenie w planowaniu ślubów i uroczystości weselnych.

Układamy scenariusz, proponujemy wykwintne menu. Dobieramy dekoracje sal tak by Państwa przyjęcie weselne było jednym z najpiękniejszych wydarzeń w życiu. Atmosfera tego jedynego dnia zostanie na długo w Państwa pamięci.

Wynajem sali restauracyjnej i kawiarni - 2.000 zł

Noclegi – przyjęcie weselne

Ceny przy wynajęciu powyżej 20 pokoi obowiązują od 1.01 do 15.06 oraz od 11.09 do 28.12 każdego roku
Apartament dla Nowożeńców – 1 noc gratis
Pokój 1 osobowy 240 zł / doba
Pokój 2 osobowy 295 zł / doba
Pokój 3 osobowy 375 zł / doba
Apart. 1 osobowy 345 zł / doba
Apart. 2 osobowy 395 zł / doba

Dodatkowe informacje

Typ obiektu

  • hotel

Cennik

Proponowane menu na przyjęcie weselne:
I OFERTA
ZUPA: rosół z kurcząt podany z domowym makaronem i grillowaną piersią z kurczaka
II DANIE: zraziki wieprzowe duszone w świeżych ziołach, serwowane z ziemniakami duchess (rozetki) i sosem prowansalskim
DESER: torcik „Pavlova” z musem mascarpone i świeżymi owocami

PRZEKĄSKI:
Schab opiekany w bekonie i kolorowym pieprzu, serwowany z galaretką porto
Galantyna z indyka z zielonym groszkiem w auszpiku
Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i ricottą w asyście sosu Remulade
Wybór mięs pieczonych (polędwiczki, karkówka, szynka) z czosnkiem i ziołami, podane z ćwikłą i marynatami
Filet z dorsza duszony w pomidorach
Terrina z sandacza w rieslingowej galaretce ze szparagami
Tradycyjna sałatka jarzynowa garnirowana jajkiem przepiórczym i szynką
Sałatka włoska ze świeżych brokułów i pomidorów cherry
Śledź marynowany w trzech odsłonach (ze szczypiorkiem, w rodzynkach, po polski w oliwie)
Sosy i dresingi do przekąsek:
- chrzanowy, tatarski, czosnkowy, vinegrett
Marynaty:
- grzyby marynowane, ogórki, oliwki itp.
Masło smakowe
Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)
Owoce układane w kompozycje
- sałatki, owoce w całości, owoce krojone
Kawa, herbata
DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :
Szynka pieczona flambirowana (zapalana Brendy) serwowana przez kucharzy na sali dodatki: sos naturalny, ziemniaki opiekane, sałatka z nowalijek
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Możliwość zamówienia dzika (ok. 1000-1200 zł/80 osób)
Cena: 220 PLN/osoba
POPRAWINY:
Żurek staropolski z biała kiełbasą i jajkiem
Filet z kurczaka zapiekany w borowikowej panierce, serwowany z ziemniakami i sosem bakonowo-czosnkowym
Cena: 74 PLN/osoba

II OFERTA
PRZYSTAWKA: troć marynowana w soli morskiej i świeżym koperku, podana z sałatą roszponką i emulsja z musztardy dijon
ZUPA: krem z białych warzyw (szparagi, seler) serwowany z groszkiem ptysiowym i oliwą truflową
II DANIE: filet z perliczki opiekany na klarowanym maśle z selerowym purre, bukietem warzyw i sosem demi glace
DESER: tarta gruszkowo-migdałowa z lodami waniliowymi i sosem angles
PRZEKĄSKI:
Wybór mięs tradycyjnie pieczonych w czosnku i świeżych ziołach (schab, karkówka, szynka, indyk) podanych z ćwikłą i marynatami
Polędwiczki wieprzowe zapiekane z borowikami
Schab pieczony ze śliwką i morelami w galaretce z malagą
Tym baliki z kurczaka z jajkiem przepiórczym
Kaczka faszerowana, pieczona w tradycyjny sposób, serwowana z sosem cumberland
Paleta ryb wędzonych w zamku Neptun (pstrąg, łosoś, węgorz)
Sandacz faszerowany w delikatnej winnej galaretce
Sałatka z marynowanego śledzia podana w tartoletkach z kruchego ciasta
Klasyczny tatar wołowy z korniszonem, cebulą i żółtkiem
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami skropiona winnym sosem vinegrett
Mille-feuille - pieczona oberżyna z serem kozim i suszonymi pomidorami
Sosy i dresingi do przekąsek:
- chrzanowy, tatarski, czosnkowy, vinegrett, ćwikła
Marynaty:
- grzyby marynowane, warzywa marynowane, oliwki itp.
Masło czosnkowe - smakowe
Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)
Wybór owoców krojonych w kompozycje
Kawa, herbata
DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :
Bulion z kaczki z pierożkami z mięsem i warzywami jullien (krojone w cienkie wstążki)
Pierś z kurczaka opiekana na klarownym maśle serwowana na ragout z szalotek
Cena: 240 PLN/osoba
POPRAWINY:
Barszcz czerwony z pierożkami tortellini
Wołowina a’la Bourguignon – duszona w czerwonym winie, serwowana z fasolką szparagową i ziemniakami z wody
Cena: 79 PLN/osoba

III OFERTA
PRZYSTAWKA: lekko podwędzany filet z gęsi serwowany z sałatą rukolą, skropiony wiekowym octem balsamicznym
ZUPA: aksamitny krem z borowików z kluseczkami i kwaśną śmietaną
II DANIE: eskalopki cielęce duszone z szynką parmeńską podane z ziemniakami gratine (zapiekane z czosnkiem i śmietaną) i bukietem warzyw z rusztu
DESER: creme Brulle z orzechową niespodzianką i sałatką owocową
PRZEKĄSKI:
„Parfait” – delikatny pasztet z wątróbek drobiowych podany z grzankami i jabłkowym chutnej (marmolada własnej produkcji słodko-kwaśna)
Tatar z troci z marynowanymi warzywami
Paleta ryb wędzonych zamku Neptun (pstrąg, łosoś, węgorz)
Terrina z kaczki ze szparagami w galaretce
Wybór mięs pieczonych w tradycyjny sposób z czosnkiem i ziołami (schab, szynka, polędwica, indyk, karkówka) serwowane z ćwikłą i marynatami
Klasyczny tatar wołowy z korniszonem, cebulą i żółtkiem
Udziec z indyka faszerowany grzybami leśnymi w asyście sosu remulade
Deska serów francuskich z orzechami, winogronami i krakersami
Sałatka „cesarska” z grillowanym kurczakiem
Sałatka „meksykańska” ze świeżym ananasem i kukurydzą
Tradycyjna sałatka jarzynowa garnirowana jajkiem przepiórczym i szynką konserwową
Dresingi i sosy do przekąsek:
- czosnkowy, tatarski, koktajlowy, ćwikła
Masło smakowe
Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)
Wybór owoców krojonych w kompozycje
Kawa, herbata
DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :
„Bogracz” – wołowina duszona w świeżych ziołach i warzywach podana z borowikami i chrupiącą bagietką
Barszcz czerwony z kołdunami
Szaszłyki drobiowe serwowane z pieczonymi ziemniakami i sosem jogurtowo-ziołowym
Cena: 260 PLN/osoba
POPRAWINY:
„Consome” – orientalny bulion podany z kurczakiem i makaronem ryżowym, wzbogacony świeżym imbirem i trawą cytrynową
Polędwiczki wieprzowe flambirowane, podane z sosem truflowo-borowikowym, bukietem świeżych sałat i ziemniakami purre
Cena: 84 PLN/osoba

Udzielamy rabatów na napoje i alkohole.

Opinie Dodaj opinię

Skontaktuj się

(59) 866...
Powołaj się na stronę Wesele z klasą

Dane kontaktowe

Zamek Neptun
Województwo:pomorskie
Miejscowość:Łeba
Adres:Sosnowa 1
Data dodania: 28-10-2015
Liczba odwiedzin: 822

Nowe ogłoszenia