





Porcja Rozkoszy
O nas
O nas
Jest nam niezmiernie miło, że chcesz poznać naszą ofertę. Jesteśmy małą pracownią zlokalizowaną w Stolnie ( 86-212) specjalizującą się w nowoczesnym cukiernictwie. Szkolenia pod okiem najlepszych w kraju pozwalają nam na stworzenie unikatowych smakowo i wizualnie deserów. Deserki zawsze są dopasowane kolorystycznie do uroczystości . Masz dowolność wyboru smaków, kolorów czy asortymentu na słodkie stoły. Nie znajdziesz u nas klasycznych deserków często spotykanych na uroczystościach ale za to oczarujesz gości monoporcjami, mini monoporcjami, tarteletkami, sernikami nowojorskimi na patyku, makaronikami czy pralinkami.
Poznasz się z zamszem czekoladowym, musami , ganach-ami. Dowiesz się jak smakuje naprawdę dobra marakuja czy wiśnia. Większość naszych deserków opartych jest na belgijskiej czekoladzie i uwierz nam ale kęs sernika nowojorskiego na bazie czekolady belgijskiej zostanie w Twojej głowie na długo.
Nie znajdziesz u nas masy cukrowej, babeczek czy tradycyjnych kremów ale gwarantujemy że oferowane przez nas smaki skutecznie zawładną Twoimi kubkami smakowymi.
Oferujemy Torty ślubne z monoporcji lub klasyczne. Możesz u nas zamówić sam tort lub słodki stół lub cały zestaw. Dysponujemy własnymi naczyniami, stojakami , paterami, które są do Twojej dyspozycji.
Każda realizacja jest warunkowana umową
Realizujemy uroczystości w obrębie 2 h jazdy od naszej siedziby tj. ok 200 km od nas co oznacza że Obsługujemy całe Województwo kujawsko-pomorskie oraz Pomorskie i część Wielkopolskiego.
Wszystkie desery dostarczane są na miejsce uroczystości z zachowaniem ciągu chłodniczego.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Poznajmy się
Tak wygląda nasza praca
Pełne dostosowanie do motywu uroczystości. Chcesz kolory pastelowe - dostaniesz deserki pastelowe , chcesz czerń ? dostaniesz czerń chcesz monoporcje w kształcie serca - nie ma problemu!
Co najbardziej lubimy w swojej pracy?Wyzwania! Jesteśmy zawsze chętni na pozaszablonowe podejście klientów do deserów. Jesteśmy otwarci na propozycje i sugestie dlatego tak chętnie zachęcamy do inwencji własnej zamiast kopiowania.
Dlaczego nasza praca sprawia nam tak dużą radość?Praca jest ciężka ale opinie , które do nas spływają albo pierwszy kęs osób które nie znają tych deserów - bezcenne!
Jakie kwalifikacje potwierdzają nasze umiejętności?Szkoliliśmy się Justyny Sekundy - która wtajemniczyła nas w nowoczesne cukiernictwo . U Natalii i Kasi z NG patiserie - którzy zagłębili nas w tajnikach poszczególnych deserów a także u Urazi , która zaznajomiła nas ze słodkimi stołami. Ponadto szkolenia Hochland które dały Wam rewelacyjne serniki - nowojorskie , baskijskie oraz na patyku.
Jakie mamy doświadczenie w zakresie ślubów nietypowych/oryginalnych?Same monoporcje są na chwilę obecną nietypowym rozwiązaniem - więc chyba tylko takie mamy :)
Jaki zakres godzin obejmuje nasza usługa?Uroczystości to imprezy weekendowe i nocne. To pytanie jest dziwne w kontekście świadczonych usług ;) . Jeśli mamy dostarczyć tort na 24 - to dostarczymy na 24.
Na jakim sprzęcie/materiałach pracujemy?Nasze desery nie należą do najtańszych i mamy tego świadomość . Ale wszystkie oparte są na prawdziwej czekoladzie belgijskiej. Inserty owocowe to Pontheir, dodatki orzechowe to zawsze 100% orzecha. Jak sernik to cremette. Smaki warte grzechu :)
Ile czasu przed datą planowanego wesela powinniście się z nami skontaktować?3-6 miesięcy to jest czas minimalny , który pozwoli na wybór terminu. Terminy tzw. popularne są rezerwowane nawet z rocznym wyprzedzeniem - zatem im szybciej tym lepiej.
Jak wygląda pierwsze spotkanie z nami i czy jest płatne?Spotkania z nami są zawsze bezpłatne. Możemy spotkać się u nas , możemy spotkać się dowolnym miejscu , natomiast większość umów i kontaktu jest w dzisiejszych czasach realizowana zdalnie. Zawsze jednak przed dokonaniem rezerwacji zachęcać będziemy do degustacji.
W jaki sposób, jak często i w jakim zakresie kontaktujemy się z parą młodą?Kontakt początkowy przed zawarciem umowy, w trakcie podpisania umowy i następnie dopiero 30 dni przed realizacją - chyba że para młoda ma chęć ustalić coś więcej.
Jaki jest styl naszej pracy?Specjalizujemy się w nowoczesnym cukiernictwie. Nasze desery zazwyczaj są zdobione zamszem cukierniczym, glazurą lub polewą czekoladową.
Czy jesteśmy w stanie spersonalizować usługę na Wasze życzenie?Oczekujemy tego! Macie wesele, z motywami boho zróbmy deserki pasujące do tego. Chcesz aby wszystko było białe - no problem. Widziałeś kiedyś czarne monoporcje na ślubie - my tak ! i wyglądało to zajebi..... :)
W jaki sposób pomagamy osobom niezdecydowanym, bez skonkretyzowanej wizji?wychodzimy z propozycją zestawów Basic , które mamy w ofercie, które realizowaliśmy. Staramy się wyłapać kolorystykę motywy przewodnie, i tak poprowadzić rozmowę aby dojść do porozumienia.
Co w sytuacji, gdy para młoda zmienia zdanie na temat niektórych wcześniejszych ustaleń?Umowa jest zabezpieczeniem interesów obu stron. Staramy się dopytać i zawrzeć w umowie możliwie dużo informacji aby ustalić wszystkie szczegóły jednak zdajemy sobie sprawę że coś się może zmienić i jeśli tylko jest to w czasie gdy jeszcze deserki nie zostały wyprodukowane staramy się znaleźć wspólne rozwiązanie korzystne dla obu stron.
Z jakimi trudnościami podczas wesel najczęściej się spotykamy i jak sobie z nimi radzimy?Deserki są oczywiście produktem wymagającym chłodzenia. Wysokie temperatury są największym wrogiem deserków. Problem jest wyłączona klimatyzacja na sali podczas przygotowania słodkiego stołu - zawsze staramy się to ustalić z salą wcześniej. Są sposoby z suchym lodem aby trochę tą sytuację uratować ale suchy lód zawsze jest dodatkowym ryzykiem , które musimy minimalizować. Upały to chyba największy wróg a ekspozycja słodkiego stołu w plenerze podczas upału - no cóż trudne zadanie
Czy jest potrzebny kontakt po weselu i w jakim zakresie?Zawsze my się odzywamy po weselu celem zebrania opinii, ewentualnie prosimy o możliwość podzielenia się dokumentacją foto/video z udziałem naszych deserków - jednak zawsze jest to dobra wola Pary Młodej.
Tego nie dowiecie się nigdzie indziej
Cierpliwość. Są procesy , które zwyczajnie potrzebują czasy. Temperowanie czekolady czas, zastyganie zamszu - czas , krystalizacja - czas, chłodzenie - czas.
Kto jest dla nas inspiracją i wzorem do naśladowania?Tu chyba nie można mówić o jednej osobie - ba- było by to nie fair. Naszym zdaniem warto korzystać z doświadczenia osób tak wielu jak tylko możesz . Najważniejsze to rozwijać się i uczyć się i nabrać pokory w tym co się robi. Tutaj doświadczenie = czas , nie ma dróg na skróty. Cierpliwość, próby, kilogramy wywalonego ciasta , zmarnowanej czekolady to norma ale efekt końcowy to wynagradza. Każdy kto się rozwija jest naszą inspiracją
Co robimy, żeby cały czas się rozwijać?czeluści internetu dają tyle inspiracji , że jedyną przeszkodą jest długość doby....
Jakie są aktualne trendy i dlaczego powinniście o nich wiedzieć?Naszym zdaniem minęły czasy aby wszystkiego było dużo. Oferowane słodkie stoły stawiają na mniejsze porcje a więcej porcji. Pozwala to na degustowanie deserów, na próbowanie wielu smaków, konsystencji czy opcji deserków. Sami staramy się proponować więc deserków które możesz chwycić w dłoń i przy tzw small talking-u je zjeść.
Ciekawostki na nasz temat.Księgowa i Korpoludek - tak to my : Ale cukiernictwo było zawsze u nas we krwi :)
Opinie - Porcja Rozkoszy (0)
Wyjątkowe sale weselne w mieście Stolno
Polecamy
Nowe ogłoszenia
Blog ślubny





