Porcja Rozkoszy

od 500 do 8000 zł
Stolno, kujawsko-pomorskie
(0)
Dodaj opinię
E-firma umowa na odległość
668-803...

O nas

Jest nam niezmiernie miło, że chcesz poznać naszą ofertę. Jesteśmy małą pracownią zlokalizowaną w Stolnie ( 86-212) specjalizującą się w nowoczesnym cukiernictwie. Szkolenia pod okiem najlepszych w kraju pozwalają nam na stworzenie unikatowych smakowo i wizualnie deserów. Deserki zawsze są dopasowane kolorystycznie do uroczystości . Masz dowolność wyboru smaków, kolorów czy asortymentu na słodkie stoły. Nie znajdziesz u nas klasycznych deserków często spotykanych na uroczystościach ale za to oczarujesz gości monoporcjami, mini monoporcjami, tarteletkami, sernikami nowojorskimi na patyku, makaronikami czy pralinkami.
Poznasz się z zamszem czekoladowym, musami , ganach-ami. Dowiesz się jak smakuje naprawdę dobra marakuja czy wiśnia. Większość naszych deserków opartych jest na belgijskiej czekoladzie i uwierz nam ale kęs sernika nowojorskiego na bazie czekolady belgijskiej zostanie w Twojej głowie na długo.
Nie znajdziesz u nas masy cukrowej, babeczek czy tradycyjnych kremów ale gwarantujemy że oferowane przez nas smaki skutecznie zawładną Twoimi kubkami smakowymi.
Oferujemy Torty ślubne z monoporcji lub klasyczne. Możesz u nas zamówić sam tort lub słodki stół lub cały zestaw. Dysponujemy własnymi naczyniami, stojakami , paterami, które są do Twojej dyspozycji.
Każda realizacja jest warunkowana umową

Realizujemy uroczystości w obrębie 2 h jazdy od naszej siedziby tj. ok 200 km od nas co oznacza że Obsługujemy całe Województwo kujawsko-pomorskie oraz Pomorskie i część Wielkopolskiego.
Wszystkie desery dostarczane są na miejsce uroczystości z zachowaniem ciągu chłodniczego.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Tak wygląda nasza praca

Jakie są nasze najmocniejsze strony?

Pełne dostosowanie do motywu uroczystości. Chcesz kolory pastelowe - dostaniesz deserki pastelowe , chcesz czerń ? dostaniesz czerń chcesz monoporcje w kształcie serca - nie ma problemu!

Co najbardziej lubimy w swojej pracy?

Wyzwania! Jesteśmy zawsze chętni na pozaszablonowe podejście klientów do deserów. Jesteśmy otwarci na propozycje i sugestie dlatego tak chętnie zachęcamy do inwencji własnej zamiast kopiowania.

Dlaczego nasza praca sprawia nam tak dużą radość?

Praca jest ciężka ale opinie , które do nas spływają albo pierwszy kęs osób które nie znają tych deserów - bezcenne!

Jakie kwalifikacje potwierdzają nasze umiejętności?

Szkoliliśmy się Justyny Sekundy - która wtajemniczyła nas w nowoczesne cukiernictwo . U Natalii i Kasi z NG patiserie - którzy zagłębili nas w tajnikach poszczególnych deserów a także u Urazi , która zaznajomiła nas ze słodkimi stołami. Ponadto szkolenia Hochland które dały Wam rewelacyjne serniki - nowojorskie , baskijskie oraz na patyku.

Jakie mamy doświadczenie w zakresie ślubów nietypowych/oryginalnych?

Same monoporcje są na chwilę obecną nietypowym rozwiązaniem - więc chyba tylko takie mamy :)

Jaki zakres godzin obejmuje nasza usługa?

Uroczystości to imprezy weekendowe i nocne. To pytanie jest dziwne w kontekście świadczonych usług ;) . Jeśli mamy dostarczyć tort na 24 - to dostarczymy na 24.

Na jakim sprzęcie/materiałach pracujemy?

Nasze desery nie należą do najtańszych i mamy tego świadomość . Ale wszystkie oparte są na prawdziwej czekoladzie belgijskiej. Inserty owocowe to Pontheir, dodatki orzechowe to zawsze 100% orzecha. Jak sernik to cremette. Smaki warte grzechu :)

Ile czasu przed datą planowanego wesela powinniście się z nami skontaktować?

3-6 miesięcy to jest czas minimalny , który pozwoli na wybór terminu. Terminy tzw. popularne są rezerwowane nawet z rocznym wyprzedzeniem - zatem im szybciej tym lepiej.

Jak wygląda pierwsze spotkanie z nami i czy jest płatne?

Spotkania z nami są zawsze bezpłatne. Możemy spotkać się u nas , możemy spotkać się dowolnym miejscu , natomiast większość umów i kontaktu jest w dzisiejszych czasach realizowana zdalnie. Zawsze jednak przed dokonaniem rezerwacji zachęcać będziemy do degustacji.

W jaki sposób, jak często i w jakim zakresie kontaktujemy się z parą młodą?

Kontakt początkowy przed zawarciem umowy, w trakcie podpisania umowy i następnie dopiero 30 dni przed realizacją - chyba że para młoda ma chęć ustalić coś więcej.

Jaki jest styl naszej pracy?

Specjalizujemy się w nowoczesnym cukiernictwie. Nasze desery zazwyczaj są zdobione zamszem cukierniczym, glazurą lub polewą czekoladową.

Czy jesteśmy w stanie spersonalizować usługę na Wasze życzenie?

Oczekujemy tego! Macie wesele, z motywami boho zróbmy deserki pasujące do tego. Chcesz aby wszystko było białe - no problem. Widziałeś kiedyś czarne monoporcje na ślubie - my tak ! i wyglądało to zajebi..... :)

W jaki sposób pomagamy osobom niezdecydowanym, bez skonkretyzowanej wizji?

wychodzimy z propozycją zestawów Basic , które mamy w ofercie, które realizowaliśmy. Staramy się wyłapać kolorystykę motywy przewodnie, i tak poprowadzić rozmowę aby dojść do porozumienia.

Co w sytuacji, gdy para młoda zmienia zdanie na temat niektórych wcześniejszych ustaleń?

Umowa jest zabezpieczeniem interesów obu stron. Staramy się dopytać i zawrzeć w umowie możliwie dużo informacji aby ustalić wszystkie szczegóły jednak zdajemy sobie sprawę że coś się może zmienić i jeśli tylko jest to w czasie gdy jeszcze deserki nie zostały wyprodukowane staramy się znaleźć wspólne rozwiązanie korzystne dla obu stron.

Z jakimi trudnościami podczas wesel najczęściej się spotykamy i jak sobie z nimi radzimy?

Deserki są oczywiście produktem wymagającym chłodzenia. Wysokie temperatury są największym wrogiem deserków. Problem jest wyłączona klimatyzacja na sali podczas przygotowania słodkiego stołu - zawsze staramy się to ustalić z salą wcześniej. Są sposoby z suchym lodem aby trochę tą sytuację uratować ale suchy lód zawsze jest dodatkowym ryzykiem , które musimy minimalizować. Upały to chyba największy wróg a ekspozycja słodkiego stołu w plenerze podczas upału - no cóż trudne zadanie

Czy jest potrzebny kontakt po weselu i w jakim zakresie?

Zawsze my się odzywamy po weselu celem zebrania opinii, ewentualnie prosimy o możliwość podzielenia się dokumentacją foto/video z udziałem naszych deserków - jednak zawsze jest to dobra wola Pary Młodej.

Tego nie dowiecie się nigdzie indziej

Jaka cecha charakteru jest najważniejsza w naszej pracy?

Cierpliwość. Są procesy , które zwyczajnie potrzebują czasy. Temperowanie czekolady czas, zastyganie zamszu - czas , krystalizacja - czas, chłodzenie - czas.

Kto jest dla nas inspiracją i wzorem do naśladowania?

Tu chyba nie można mówić o jednej osobie - ba- było by to nie fair. Naszym zdaniem warto korzystać z doświadczenia osób tak wielu jak tylko możesz . Najważniejsze to rozwijać się i uczyć się i nabrać pokory w tym co się robi. Tutaj doświadczenie = czas , nie ma dróg na skróty. Cierpliwość, próby, kilogramy wywalonego ciasta , zmarnowanej czekolady to norma ale efekt końcowy to wynagradza. Każdy kto się rozwija jest naszą inspiracją

Co robimy, żeby cały czas się rozwijać?

czeluści internetu dają tyle inspiracji , że jedyną przeszkodą jest długość doby....

Jakie są aktualne trendy i dlaczego powinniście o nich wiedzieć?

Naszym zdaniem minęły czasy aby wszystkiego było dużo. Oferowane słodkie stoły stawiają na mniejsze porcje a więcej porcji. Pozwala to na degustowanie deserów, na próbowanie wielu smaków, konsystencji czy opcji deserków. Sami staramy się proponować więc deserków które możesz chwycić w dłoń i przy tzw small talking-u je zjeść.

Ciekawostki na nasz temat.

Księgowa i Korpoludek - tak to my : Ale cukiernictwo było zawsze u nas we krwi :)

Dodaj pierwszą opinię
Nazwa firmy: Małgorzata Witucka Porcja Rozkoszy
NIP: 5591926498
Imię i nazwisko: Małgorzata Witucka
Adres: Stolno, 130j, 86-212, woj. kujawsko-pomorskie
668-803...
Odwiedź nas:
Liczba odwiedzin: 296
Zadzwoń
668-803...
Napisz

Wyjątkowe sale weselne w mieście Stolno

Polecamy

Nowe ogłoszenia

Popularne miasta w okolicy

Zobacz wszystkie kategorie