Zobacz zdjęcia (10)
Rozdroże restauracja & cafe, Warszawa - zdjęcie 1
Rozdroże restauracja & cafe, Warszawa - zdjęcie 2 Rozdroże restauracja & cafe, Warszawa - zdjęcie 3 Rozdroże restauracja & cafe, Warszawa - zdjęcie 4 Rozdroże restauracja & cafe, Warszawa - zdjęcie 5
Rozdroże restauracja & cafe, Warszawa - zdjęcie 6
1 / 10

Rozdroże restauracja & cafe id:16610

150 zł / osoba
Warszawa, mazowieckie
(0)
Dodaj opinię
605-310...
Powołaj się na stronę Wesele z klasą
i zapytaj o wolny termin.
(22) 621...
Powołaj się na stronę Wesele z klasą
i zapytaj o wolny termin.

O nas

Rodzaj sali

  • restauracja na wesele
  • obiad weselny

Dodatkowe informacje

  • stoły prostokątne
  • klimatyzacja
  • parking
  • ogród/taras
  • kuchnia polska

Liczba gości

  • min. liczba osób: 15
  • maks. liczba osób: 100
  • liczba sal: 2

Atrakcje

  • Dekoracje światłem
  • Słodki kącik
  • Wiejski stół

Okolica, miejsce

  • wesele w plenerze

Pozostałe typy imprez

  • imprezy okolicznościowe
  • chrzciny, komunie
  • bal sylwestrowy

Restauracja Rozdroże Warszawa to wyjątkowe miejsce na organizację przyjęcia weselnego w pobliżu malowniczego terenu Łazienek Królewskich.

Obiekt weselny dysponuje dwiema przestronnymi salami, w których istnieje możliwość przygotowania uroczystości do 140 gości. W przypadku organizacji bankietów, możliwe jest zaproszenie nawet 200 osób. Jasne, przeszklone wnętrza, klasyczne ułożenie stołów tworzą niezwykle rodzinny klimat każdego przyjęcia. Klasyczny styl połączony z nastrojową atmosferą - taka właśnie jest Restauracja Rozdroże. Menu weselne z pewnością zachwyci wszystkich zaproszonych gości. Wieloletnia tradycja i doświadczeni kucharze gwarantują niepowtarzalny smak wszystkich serwowanych dań. W ofercie znajdują się zarówno tradycyjne polskie potrawy, jak również przysmaki światowych kuchni.

Doświadczony zespół pozostaje do dyspozycji Pary Młodej, służąc wsparciem i profesjonalnymi wskazówkami w perfekcyjnym przygotowaniu tego wyjątkowego dnia.

Dla gości weselnych, w okresie od kwietnia do października, do dyspozycji pozostaje duży ogród, gdzie mogą udać się na chwilę rozmowy i odpocząć od zabaw na parkiecie. Nie zapominamy także o naszych najmłodszych klientach, dla których przygotowaliśmy wyjątkowe miejsce zabaw. Na indywidualne życzenie Pary Młodej pomagamy także w organizacji animatora dla dzieci.

Doskonała lokalizacja stanowi także okazję do wykonania pięknego ślubnego pleneru w parkowych terenach Łazienek Królewskich, który będzie wyjątkową pamiątką dla Nowożeńców.

Oferta

Oferta nr 1
150 / osoba

Szanowni Państwo
Przyjęcie weselne to wyjątkowe wydarzenie, które pozostanie w pamięci na długo.
Bardzo ważny jest więc dobór miejsca i zapewnienie profesjonalnej obsługi.
Wybierając naszą restaurację i powierzając nam organizację przyjęcia weselnego dokonają Państwo trafnego wyboru.
Posiadamy pełne ciepła wnętrza oraz piękny ogród (od IV do X), które dodadzą uroku tak ważnej uroczystości.
Gwarantujemy pyszna kuchnię i fachowy personel, który zadba aby Państwa przyjęcie było uroczyste i naprawdę wyjątkowe !
Nasze atuty to:
• wieloletnia tradycja
• kultowy , zabytkowy lokal
• wyśmienite potrawy polskie
• fachowy i przyjazny personel
• doskonała lokalizacja w samym centrum miasta tuż przy Łazienkach Królewskich
• profesjonalne przygotowanie imprezy dla Państwa !

W załączeniu przedstawiamy propozycję menu przyjęcia weselnego, które możecie Państwo modyfikować wg własnych gustów i upodobań kulinarnych.

MENU WESELNE co powinno zawierać

POWITANIE PAŃSTWA MŁODYCH
• Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą
• Szampan

ZAKĄSKI ZIMNE (7-8 do wyboru):
Mięsne:
1. Mięsa pieczone i wędliny (karkówka, schab, boczek, salami, polędwica, kabanosy; pasztet)
2. Pasztet w obsadzie grzybów lub żurawiny
3. Sakiewki szynkowe oraz salame z musem chrzanowym, jajecznym lub sałatką jarzynową
4. Rulony z prosciutto, rucoli melona i kiełków
5. Gniazda boczku wędzonego ze śliwką
6. Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i grzybami leśnymi
Serowo-warzywne:
7. Capresse (pomidory, mozzarella, oliwki /rucola)
8. Deska serów z winogronami
9. Jajka garnirowane mix (kawior, łosoś, grzybki, szynka, pieczarki, parmezan)
10. Rolada szpinakowo- serowo- pomidorowa /łososiwa / paprykowa
11. Rolada serowa z szynka i dodatkami
12. Pomidory/papryka/ogórek faszerowane
13. Grrillowane warzywa z sosem toskańskim
14. Cukinia oraz bakłażan grillowany ze szpinakiem i fetą
Z ryb:
15. Turbaniki z krewetek na sałatce jarzynowej
16. Koktajl z krewetkami , gorgonzolą i zielonym ogórkiem w delikatnym musie pomidorowym
17. Tęczowa terrina rybno-szpinakowa
18. Roladki z łososia z serami , oliwkami na trawce z kiełków, koperkiem i cytryną
19. Ryba po grecku
20. Rolada szpinakowo łososiowa
21. Łosoś wędzony w pomarańczowym sosie
22. Róże z łososia marynowane w koperku i cytrynie
23. Śledzie z zalewie korzennej/salsa/ w śmietanie /po żydowsku -wybrać/
24. Tatar ze śledzia z grzybami i ogórkami/ tatar z łososia i melona
25. Szczupak faszerowany z jajkiem przepiórczym w majonezie
W galarecie :
1. Schab po warszawsku w galantynie
2. Łosoś w galarecie koperkowo-cytrynowej
3. Terin’a z łososia na szpinaku i mini marchewkach
4. Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem
5. Tymbaliki drobiowe warzywnym
6. Nóżki wieprzowe z jullien warzywnym
7. Indyk w maladze z brzoskwinią i puszystym musem z wątróbek

SAŁATY ( 2-3 do wyboru):
1. Mix sałat z grillowanym kurczakiem w sosie ziołowym lub majonezowym
2. Wędzony kurczak z kukurydzą, sałatą i winogromami
3. Sałata szlachecka (sałata lodowa, polędwiczka wieprzowa, estragon, pieczarki, prażone pestki dyni i słonecznika, delikatny dresing majonezowy
4. Świeży szpinak, z grillowanym boczkiem, grzybkami i prażonymi ziarnami
5. Świeży szpinak z sezamem , żurawiną oraz pomarańczą
6. Mix rucolli z roszponka, prażone ziarna, mozarella i pomidorki cherry pod balsamico
7. Grecka (sałata lodowa, papryka, cebula czerwona, ogórek, pomidor, feta, oliwki)
8. Sałatka z prosciutto, melona, pomidorów suszonych z prażonymi ziarnami
9. Sałatka z łososiem królewska z jajkiem, oliwkami, sałatami w sosie koperkowym
10. Sałatka z jajkiem i zielonym ogórkiem , roszponką, rucolą w zelikatnym dresingu ziołowym
11. Z mozzarellą, oliwkami, rucolą, pomidorkami i papryką
12. Sałatka carska z rakami w czerwonym sosie
13. Sałatka włoska
14. Sałatka z owoców morza(mule, krewetki oraz paluszki krabowe)
15. Tradycyjne majonezowe: jarzynowa, z grzybków marynowanych i fasoli szparagowej, hawajska, brokułowa, krabowa, z szynka i serem,
Dodatki: pieczywo jasne i ciemne, masło z ziołami, chrzan/ćwikła,

ZUPY ( dwie do wyboru):
1. Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i grzaneczkami/rosół
2. Krem ze szparagów/ cukinii/ porów/ pieczarek/ z groszkiem ptysiowym
3. Rosół z domowym makaronem / Flaczki po warszawsku
4. Żurek po staropolsku z białą kiełbasą i jajem /krem warzywny
5. Zupa z borowików z kluseczkami / krem warzywny

DANIA GŁÓWNE
1. Schab w sosie śliwkowo winnym, kluski śląskie, sałatka
2. Schab w sosie myśliwskim , kopytka, mix sałat
3. Sakiewki ze schabu z serem i pieczarką , ziemniaki, jarzynka
4. Kieszeń z kurczaka z fetą i pomidorem suszonym, ziemniaki pieczone, kompozycja
5. Kurczak faszerowany, kluseczki , kompozycja sałatowa
6. Indyk pod żurawiną, ryż lub kopytka , sałaty z owocami
7. Indyk w sosie serowo-orzechowym, ryż , kompozycja warzywna
8. Indyk pod salsą owocową z mango, ryż, sałaty
9. Polędwiczki wieprzowa na borowikach z kluseczkami kładzionymi/ ziemniakami, jarzyny
10. Polędwiczki faszerowane śliwką, w delikatnym sosie ,

obiad weselny
od 110 do 150 / dzień

• Przykładowe schematy o określonej wartości :

• menu na 5 przekąsek/2 sałatki/ zupa / danie ciepłe główne i danie ciepłe krótsze / deser / napoje zimne 1 L i kawa / herbata 150 zł (netto 138,9 )
• 3przekąski / 2 sałatki /zupa/ danie główne /deser / napoje zimne 0,5 L i kawa lub herbata / 120 zł (netto 102,-)
• dodatkowe danie ciepłe główne 20-25 zł / danie ciepłe krótsze 15 zł
• dodatkowa przekąska 8-12 zł
• Aperitif, alkohol płatny dodatkowo
• Tort 10-12-15,-zł

• Możliwe własne zestawienie pozycji i przesłanie do wyceny

• Aperitif (szampan/wino/poncz)

ZAKĄSKI ZIMNE
Mięsne:
• Mięsa pieczone i wędlin (karkówka, schab, boczek, salami, polędwica, kabanosy; pasztet)
• Pasztet w obsadzie marynat
• Sakiewki szynkowe z musem chrzanowym, jajecznym lub sałatką jarzynową
• Rulony z prosciutto, rucoli i melona
• Szynka parmeńska zawijana na szparagach
• Tatar wołowy z ogórkiem, cebulką i grzybami leśnymi
Inne:
• Capresse (pomidory, mozzarella, pesto/rucola)
• Deska serów
• Jajka garnirowane na różne sposoby
• Rolada szpinakowo- serowa z pomidorami suszonymi
• Rolada serowa z dodatkiem papryki
• Roladki serowe z gorgonzolą
• Pomidory/papryka faszerowana
• Grrillowane warzywa z sosem toskańskim
• Roladki z cukinii z farszem szpinakowym z dodatkiem fety
Z ryb:
• Turbaniki z krewetek na sałatce jarzynowej
• Tęczowa terina rybno-szpinakowa
• Roladki z łososia z serem roqufort , oliwkami na trawce z kiełków, koperkiem i cytryną
• Majonezik ze szczupaka z jajkiem i kawiorem
• Ryba po grecku
• Rolada szpinakowo łososiowa
• Łosoś wędzony w pomarańczowym sosie
• Róże z łososia marynowane w pesto
• Śledzie z zalewie korzennej i ziołach z cebulką
• Tatar ze śledzia z grzybami i ogórkami
• Tater z łososia i melona
W galarecie :
• Schab po warszawsku w galantynie
• Łosoś w galarecie koperkowo-cytrynowej
• Terin’a z łososia na szpinaku i mini marchewkach
• Tatar łososiowy z melonem
• Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem
• Tymbaliki drobiowe warzywnym
• Nóżki wieprzowe z jullien warzywnym
• Indyk w maladze z brzoskwinią i puszystym musem z wątróbek

SAŁATY
• Mix sałat z grillowanym kurczakiem w sosie ziołowym lub majonezowym
• Wędzony kurczak z kukurydzą, sałatą i winogromami
• Sałata szlachecka (sałat mix, polędwiczka, grzybki marynowane, prażone pestki, dresing majonezowy
• Mix sałat z grillowanym boczkiem, mozarelką mini i pomidorkami cherry
• Liski świeżego szpinaku z lazurem, ziarnami, sezamem z dodatkiem owoców
• Mix rucolli z roszponka z melonem pomidorkami suszonymi i szynka parmeńska
• Grecka (sałata lodowa, papryka, cebula czerwona, ogórek, pomidor, feta, oliwki)
• Sałatka nicejska z tuńczykiem,
• Z mozzarellą, oliwkami, rucolą, pomidorkami i papryką= capresse
• Sałatka carska z rakami
• Sałatka z owoców morza(mule, krewetki oraz paluszki krabowe)
• Tradycyjne majonezowe: jarzynowa, z grzybków marynowanych i fasoli szparagowej, hawajska, brokułowa, krabowa, śledziowa, mexykańska, warstwowa

• Dodatki: pieczywo jasne i ciemne, masło z ziołami, domowe marynaty

ZUPY

• Krem z pomidorów ze świeżą bazylią i grzaneczkami
• Krem ze szparagów/ brokułów/ cykorii z groszkiem ptysiowym
• Rosół z domowym makaronem
• Flaczki po warszawsku
• Żurek po staropolsku z białą kiełbasą i jajem
• Barszcz czerwony z pasztecikiem
• Zupa z borowików z kluseczkami

DANIA GŁÓWNE
• Schab w sosie ziołowym, ziemniaki, jarzyny
• Schab w sosie śliwkowo winnym, kluski śląskie, sałatka
• Schab w sosie myśliwskim , kopytka, mix sałat
• Indyk pod żurawiną, kopytka, sałaty z owocami
• Indyk w sosie serowo-orzechowym, ryż , kompozycja warzywna
• Indyk pod salsą owocową z mango, kopytka, sałaty
• Polędwiczki wieprzowa na borowikach z kluseczkami kładzionymi/ ziemniakami, jarzyny
• Bouef strogonow na kluskach kładzionych z kompozycją sałat
• Cielęcina w sosie kaparowym z kluskami śląskimi i buraczkami
• Sztuka mięsa w sosie chrzanowym, kluski śląskie, jarzyny
• Pieczona kaczka w sosie wiśniowym, z kopytkami i sałatką
• Kurczaka z, cukinią i pomidorami suszonymi z kluskami w pesto
• Majerankowy kurczak na ziemniakach pieczonych w kompozycji sałat
• Pieczona szynka w sosie śliwkowo - winnym
• Zrazy staropolskie z wołowiny z kaszą gryczana i buraczkami
• Losoś w rozmarynie, z kaparami, pomidorami i pieczonymi ziemniakami
• Sola zapiekana z pomidorami pelati, szpinakiem i serem mozzarella
• Halibut z jalapeno i kiełbasą chorrizo na rucoli

Dania gorące –wersja kokilowa z pieczywem
• Bouef strogonow
• Gulasz węgierski
• Leczo z kurczakiem lub wegetariańskie z ciecierzycą
• Bigos staropolski na czerwonym winie
• Ragout mięsne lub wegetariańskie z pomidorami suszonymi
• Bogracz

• NA SŁODKO
Mieszane ciasta na paterach Tort Puchary lodowe Patery owoców

Propozycja - Napoje zimne 1,0 L / kawa /herbata bez ograniczeń – 20 zł
10 % serwis

przyjecie obiadowe
od 120 do 155 / dzień

Wariant I

4 rodzajów PRZYSTAWEK
1/ Półmisek domowych mięs pieczonych, wędlin szlachetnych, kabanosów, salami i pasztety
2/ Rolada szpinakowa z musem z fety i suszonymi pomidorami
3/ Tymbaliki drobiowe warzywnym/
4/ schab po warszawskiu
5/ Rożki serowe i szynkowe faszerowane kolorowo

2 rodzaje SAŁAT
• Sałatka z wędzonym kurczakiem z winogronami w sosie majonezowym
• Liski świeżego szpinaku z serem , ziarnami, sezamem z dodatkiem owoców

Pieczywo, masło , chrzan/ ćwikła

ZUPA Krem warzywny /rosół

NA DANIE GŁÓWNE
Polędwiczki z borowikami na ziemniakach pieczonych z kompozycją sałat i jarzynami
Dzieci kotlecik z kurczaka , fytki , jarzynka

SŁODKO
Lody w pucharach lub
Patery ciast mieszanych

100,- zł / osoba

tort / 10-12-15 zł / osoba

propozycje na napoje :
napoje zimne zamawiane na dzbanki 15 zł / szt
kawa /herbata bez ograniczeń – 10 zł
napoje zimne 1 L / kawa/ herbata bo – 20 zł / za osobę
napoje bez ograniczeń 25 zł (do 6 godz)

wino/ szampan but 75 cl –od 45 zł , wódka 50cl - od 60 zł



Do końcowego rachunku doliczany jest serwis 10 %



Wariant II

6 rodzajów PRZYSTAWEK prosimy wybrać
1/ Półmisek domowych mięs pieczonych, wędlin szlachetnych, kabanosów, salami i pasztety
2/ Rożki serowe z szynka i papryką mix
3/ Rolada szpinakowa z musem z fety i suszonymi pomidorami
4/ Tymbaliki drobiowe warzywnym/
5/schab po warszawskiu
6/ Roladki z łososia /
7/ Rulony z prosciutto na grissini z rucolą , melonem i kiełkami

2 rodzaje SAŁAT prosimy wybrać
• Sałatka z wędzonym kurczakiem z winogronami w sosie majonezowym
• Liski świeżego szpinaku z serem , ziarnami, sezamem z dodatkiem owoców
• Sałatka królewska z łososiem w sosie koperkowym

Pieczywo, masło , chrzan/ ćwikła

ZUPA Krem warzywny / żurek
Dzieci rosół

NA DANIE GŁÓWNE 2 rodzaje do wyboru
Polędwiczki z borowikami na kluseczkach z kompozycją sałat i jarzynami /
dewolaye z serem mozarella
Dzieci kotlecik z kurczaka , frytki , jarzynka

SŁODKO Lody w pucharach
Patery ciast mieszanych

135,- zł / osoba

tort / 10-12-15 zł / osoba

propozycje na napoje :
napoje zimne zamawiane na dzbanki 15 zł / szt
kawa /herbata bez ograniczeń – 10 zł
napoje zimne 1 L / kawa/ herbata bo – 20 zł / za osobę
napoje bez ograniczeń 25 zł (do 6 godz)
wino/ szampan but 75 cl – od 45 zł , wódka 50cl - od 60 zł
Do końcowego rachunku doliczany jest serwis 10 %


DZIECI 3-8 LAT LICZONE SĄ 50% CENY


• dodatkowe możliwości



DODATKOWE MOżLIWOŚCI

• dodatkowe danie ciepłe główne 20-25 zł / danie ciepłe krótsze 15 zł
• dodatkowa przekąska/ sałatka 8-12 zł
• dodatkowy deser 12 zł
• patery owoców jedno (3 kg ) lub dwu-piętrowa (5 kg ) 80-120 zł
• owoce wyfiletowane 12 zł / os
• zamiana ziemniaków na kluseczki 5 zł /os
• tort własny opłata 5 zł / os

• Możliwość zamówienia tortu 10-12-15 ,-zł
• Napoje ciepłe zimne bez ograniczeń 25 zł do 6 godz.
• Pokrowce na krzesła 10 zł / os
• Kompozycje kwiatowe 60 zł / szt
• Aperitif, alkohol płatny dodatkowo


• Możliwe własne zestawienie pozycji i przesłanie do wyceny

Opinie (0)

Dodaj opinię

Kontakt

Nazwa firmy:rozdroze restauracja & cafe
Imię i nazwisko:Edyta Sirko
Adres:Warszawaul. Al. Ujazdowskie 6/róg Agrykola
00-461woj. mazowieckie
Zobacz na mapie
Kontakt w godzinach:
Pn:09:30 - 23:00
Wt:09:30 - 23:00
Śr:09:30 - 23:00
Cz:09:30 - 23:00
Pt:09:30 - 23:00
Sb:09:30 - 23:00
Nd:09:30 - 23:00
605-310...
Powołaj się na stronę Wesele z klasą
i zapytaj o wolny termin.
(22) 621...
Powołaj się na stronę Wesele z klasą
i zapytaj o wolny termin.
Odwiedź nas:
dodano: 06-10-2015, liczba odwiedzin: 6091
Telefon
605-310...
Powołaj się na stronę Wesele z klasą
i zapytaj o wolny termin.
(22) 621...
Powołaj się na stronę Wesele z klasą
i zapytaj o wolny termin.
Wiadomość
Zobacz wszystkie kategorie