Gorące pieczone pyszne kasztany jadalne z Włoch

1499 zł
Poznań, wielkopolskie

O nas

Gorące kasztany pieczone to absolutna nowość na polskim rynku. Trwający od października do kwietnia sezon sprawia, że jadalne kasztany idealnie nadają się na jesienno-ziomowo-wiosenne wesela. Zamiast oklepanej fontanny czekolady zamów coś, czego jeszcze nikt nie miał! Prawdopodobnie jesteśmy jedyną firma w kraju z taką ofertą!
Kasztany jadalne sprowadzamy z niewielkiej, ekologicznej plantacji spod włoskiej Genui. Zapewniamy najwyższą jakość produktu oraz obsługi. Jak to wygląda?
Na salę wjeżdża przystrojona na biało (inny kolor materiału też możliwy) maszyna, spod której wydobywają się kłęby gęstego, zjawiskowego dymu, całkowicie neutralnego dla powonienia i oczu gości weselnych. Rozpoczyna się pokaz pieczenia. Już sama informacja o pieczonych kasztanach wywołuje na sali niedowierzanie i zdziwienie. Wielu będzie się zastanawiać jak to możliwe, że kasztany się je. Inni pobiegną myślami do „Stawki większej niż życie” i słynnego hasła: „Najlepsze kasztany są na placu Pigalle.” Znajda się też tacy, którym przypomni się ten wyjątkowy smak, który poznali na wakacjach we Francji, Włoszech, Hiszpanii czy Maroku. Zapewniamy, że magia kasztanów sprawi, że nikt nie przejdzie obok nich obojętnie.
Mistrz ubrany w strój szefa kuchni po 10 minutach rozpoczyna serwowanie gorących kasztanów. Proponujemy porcję 10 kasztanów na osobę. Praktykujemy dwa rozwiązania wydawania kasztanów: albo czekamy na gości przy naszym stanowisku, i tak jak to bywa przy torcie, ustawia się do nas kolejka, lub też jesteśmy na sali przez 3 godziny i w tym czasie, kto chce to podchodzi.
Jak smakują kasztany? Z całą pewnością są pyszne, o czym świadczą tłumy, które odwiedzają nas na stanowisku codziennie otwartym w Poznaniu przy ul. Ratajczaka. Unikalny smak sprawia, że jest on trudny do opisania. Nasi goście doszukują się jednak w smaku nutek pieczonych ziemniaków z ogniska, gotowanego bobu, kukurydzy i orzechów. Wszystko to wymieszane razem daje magiczny smak kasztanów.
Kasztan doskonale smakuje z białym wytrawnym winem lub chłodnym piwem.
Choć na świecie najpopularniejsze jest jedzenie kasztanów bez dodatków, nie mogliśmy się oprzeć pewnym eksperymentom. I tak, zgodnie z życzeniem gościa weselnego, możemy podać gorące kasztany z roztopionym masłem, świeżo mieloną solą morską, płatkami chilli, cynamonem lub własnej roboty marmoladą z pomarańczy, cytryn oraz świeżo tartego imbiru.
Serdecznie zapraszamy do odwiedzania naszej strony facebookowej. Wystarczy wpisać „Władca Kasztanów”.

Wystawiamy faktury.

liczba odwiedzin: 2492

Wyjątkowe sale weselne w mieście Poznań

Polecamy

Nowe ogłoszenia

Popularne miasta w okolicy

Zobacz wszystkie kategorie