Saldyka Catering
O nas
Kuchnia
- polska
- staropolska
- francuska
- włoska
- hiszpańska
- indyjska
- chińska
- węgierska
- amerykańska
- wegetariańska
- międzynarodowa
Liczba gości
- minimum: 60
- maksimum: 400
Wyposażenie:
- krzesła
- kucharka
- naczynia
- obsługa kelnerska
- stoły
O nas
Jesteśmy firmą zajmującą się kulinarną i logistyczną organizacją wesel, bankietów, imprez okolicznościowych, firmowych i rodzinnych.
Międzynarodowe doświadczenie naszych szefów kuchni a także ich pasja do wykwintnego i nowoczesnego gotowania jest gwarancją kulinarnego sukcesu na każdej uroczystości.
Dołożymy wszelkich starań aby podróż po krainie wyszukanych smaków i finezyjnych form dań na zawsze pozostała w Państwa pamięci.
Nad wzorowym przebiegiem uroczystości będzie czuwała profesjonalna obsługa kelnerska.
Sprawimy, że Wasze wesele będzie tym wymarzonym, że Wy i Wasi goście na długo zapamiętacie kulinarną odsłonę tej uroczystości.
Specjalnie dla Was przygotujemy jedną z naszych sal lub przygotujemy ucztę w miejscu wskazanym przez Was.
CENNIK: 250 - 350 zł
Przykładowe menu weselne 280 zł / os
Na powitanie : Chleb i Sól, lampka szampana dla każdego gościa
I. Pierwsze danie
Do wyboru jedno z poniższych:
- Rosół z makaronem
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Krem brokułowy z ziołowymi grzankami
- Zapiekana zupa z włoskiej kapusty z kabanosami i chlebem
- Żurek zakopiański z białą kiełbasą i jajkiem
II. Drugie danie
2 szt. mięsa na osobę, do wyboru z poniższych:
- schabowy panierowany w sezamie,
- filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą i suszonym pomidorem
- udka pieczone w jabłkach z miodem
- filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i bazylią
- roladka wieprzowa po zbójnicku
- roladka drobiowa nadziewana szpinakiem i gorgonzolą
- polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- zrazy wołowe z szynką i ogórkiem konserwowym
Dodatki (trzy do wyboru )
- surówka z białej kapusty, surówka z czerwonej kapusty, buraczki,
surówka z marchwi, mix sałat, surówka z selera z rodzynkami,
- ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
- kluski śląskie
- sos pieczeniowy
III. Zimna płyta:
- półmisek mięs pieczonych (schab chłopski nadziewany wędzoną
słoniną, karczek, rolada z indyka z suszonymi pomidorami, schab
nadziewany brzoskwinią)
- półmisek wędlin (szynka wiejska, polędwica drobiowa, salami
kabanosy, salceson królewski, baleron wędzony),
- deska serów – selekcja 4 gatunków sera
- pasztet staropolski z grzybami i żurawiną
- galaretka z indyka z kolendrą i warzywami
- tatar ze śledzia z paprykowo – owocową salsą
- bruschetta z pastą pomidorową, parmezanem i rukolą
- sałatka caprese z mozzarella i pomidorami i świeżą bazylią
- sałatka karczmarza w rożkach z szynki
- sałatka grecka z fetą
- pieczywo ciemne i jasne
- ciasto (sernik, szarlotka, malinowa chmurka, orzechowe) 120g /os
IV. Pierwsza ciepła kolacja ok. godz. 21.00
- Pieczony udziec wieprzowy podawany z pieczonymi ziemniaczkami
i warzywami z wody
V. Druga ciepła kolacja ok. godz. 23.00
- Ragout z indyka
VI. Trzecia ciepła kolacja ok. godz. 1.30
- Barszcz z krokietem
VII. Napoje (sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok grejpfrutowy,
woda nie gazowana, coca-cola ) - 2 l / os
VIII. Kawa, herbata bez ograniczeń.