Zobacz zdjęcia (5)
Cukiernia Grela - torty weselne, Chełm - zdjęcie 1
Cukiernia Grela - torty weselne, Chełm - zdjęcie 2 Cukiernia Grela - torty weselne, Chełm - zdjęcie 3 Cukiernia Grela - torty weselne, Chełm - zdjęcie 4 Cukiernia Grela - torty weselne, Chełm - zdjęcie 5
1 / 5

Cukiernia Grela - torty weselne id:41413

Chełm, lubelskie

O nas

Moment wnoszenia tortu jest jednym z najważniejszych elementów Uroczystości Weselnej. Tort weselny z Cukierni Grela to gwarancja, że przyjęcie będzie niepowtarzalne i niezapomniane. Staramy się bowiem, aby torty z Cukierni Grela były małymi dziełami sztuki cieszącymi zarówno oko, jak i podniebienie.Każdy tort jest jedyny w swoim rodzaju, przygotowywany zgodnie z wyobrażeniami i życzeniami Państwa Młodych.

Tort jest jednym z istotnych punktów przyjęcia weselnego. O tym jak zostanie odebrany przez weselników decyduje jego smak, wielkość, kształt i dekoracja.

Smaki:
Nasze torty wykonujemy na bazie bitej śmietany (tradycyjnie ubijanej), kremu budyniowego lub kremu maślanego. Krem budyniowy i maślany jest przygotowywany według naszej receptury. Wszystkie rodzaje nadzienia charakteryzują się delikatnym smakiem.

Tort składa się z trzech biszkoptów (jasnych, kakaowych,oba kolory na przemian lub orzechowych) i dwóch przełożeń (wysokość około 9cm). Jest to standardowe rozwiązanie.

Smak masy zarówno kremowej jak i śmietanowej może być: czekoladowy, śmietankowy, cappucino, orzechowy, jagodowy lub inny na specjalne zamówienie.

Polecane owoce do tortu to: wiśnie, brzoskwinie, ananasy, maliny, jagody lub inne według pomysłu Klienta.

Wielkość:
Tort do 100 gości powinien ważyć około 7 do 10 kg (3-piętrowy).
Tort do 150 gości waży od 12 do 13 kg (4-piętrowy).

Kształt:
Torty są okrągłe lub prostokątne, wykonywane na stelażu z przerwami między piętrami ( średnica od 18 do 36 cm). Innym rozwiązaniem są torty bez przerw między piętrami, których piętra się stykają.

Dekoracja:
Większość tortów wykonujemy w stylu angielskim. Taki tort jest pokryty warstwą marcepanu o grubości 2-3 mm. Masa marcepanowa ma nieznaczny wpływ na smak tortu. Marcepan daje nam największe możliwości dekoracyjne.

Możliwe jest również ozdobienie tortu w stylu tradycyjnym z kremu lub śmietany.

Kwiaty stosowane do dekoracji to głównie róże papierowe, kwiatki marcepanowe, "żywe" kwiaty lub inne ozdoby wybrane przez Klienta.

Uzupełnieniem pięknego tortu, będzie pyszne ciasto z naszej pracowni o szerokim wachlarzu smaków.

liczba odwiedzin: 2149

Popularne miasta w okolicy

Zobacz wszystkie kategorie