Orawskie Ciacho
O nas
O nas
Cukiernia Orawskie Ciacho rozpoczęła swoja działalność w roku 2011. Założyła ją grupa entuzjastów dobrego ciacha, dla których głównymi domenami są tradycja, smak i jakość. Nasze słodkości wypiekane są sposobem domowym z surowców naturalnych, które sami dobieramy. Świeże jaja, sery, miód, owoce – to właśnie składniki gwarantują wyjątkowy smak naszych wypieków. Sami ręcznie ucieramy kremy, a nasze torty, ciasta i desery traktujemy jak małe dzieła sztuki dekorując je kwiatami i świeżymi owocami. Dbamy, aby wypieki cukierni podążały z duchem czasu dlatego "ubieramy" stare receptury w bardziej nowoczesne formy dbając przy tym aby nie traciły na swojej regionalności. Pracownia cukiernicza rozwija się pod względem nowych technologii w oparciu o tradycyjne przepisy.
W orawskim ciachu, po wcześniejszej degustacji (w filii w Białce Tatrzańskiej świetna obsługa), zamówiliśmy tort weselny oraz paczki dla gości.
Wszystko wyszło fantastycznie smaczne.
Ciasto wg naszego zamówienia, oraz paczki wg naszego życzenia.
Zarówno my jak i goście zachwyceni byli smakiem tortu i ciast w paczkach.
Zdecydowanie polecamy :)